• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kunnan tehtävät

Kunnalle saa antaa tehtäviä vain lailla, mutta silti niitä kertyy koko ajan lisää, vaikka homman pitäisi olla toisin päin. Juhlapuheissa me korostamme usein yksilön ja perheen vastuuta, mutta käytännön lainsäädäntötyössä toimitaan juuri päinvastoin.

Valtio on aina ollut ovela. Kunnallista itsehallintoa kunnioitetaan silloin kun kyse on vaikeasta asiasta. Valtio ei koske erikoissairaanhoitoon edes viiden metrin kepillä, koska se on todellinen Musta Pekka. Kunnat saavat valtion mielestä melskata tässä asiassa niin kuin huvittaa ja pitää ihmisten vaikeita sairauksia vaikka aluepolitiikan välineenä, mutta valtio ei sekaannu.

Suomi velkaantuu, kunnat velkaantuvat, eikä kukaan oikein uskalla sanoa, että mennään päin seinää, jos ei ymmärretä ruveta keskittymään oleelliseen. Nykyisillä sukupolvilla ei ole oikeutta jättää kotikuntiaan konkurssikypsinä nuoremmille. Mutta niin siinä käy, jos jotain ei tehdä.

Kunnat rakensivat vuokra-asuntoja valtion tukemina silloin kun korot olivat pilvissä. Nyt monen tuolloin tehdyn vuokratalon kunto on niin surkea, että kuntalaiset joutuvat jeesaamaan vuokra-asumista. Viime vuonna pyhtääläiset maksoivat kunnan kassasta n 50 000 euroa subventiona kunnan vuokrataloille.

Enää ei mielestäni ole perusteita kunnan omistamalle vuokra-asuntokannalle, erityisesti kun se ei pyöri omillaan, vaan joudutaan käymään kuntalaisten pussilla. Tämän vuoksi tulen ehdottamaan kunnanhallitukselle ensi viikon maanantaina, että kunnan vuokra-asuntopotti myydään, mikäli löytyy ostaja koko hommalle.

 

Tällä viikolla

 

Maanantai: Johtoryhmä. Kunnan talouden tarkastelua, sääntöuudistuksen aikataulua ja lautakuntien aikatauluja. Sitten Munapirttiä ja E-18 kokousten sopimista. Illalla valtuusto.

Tiistai: Konttoripäivä

Keskiviikko: E-18, hallituksen lista

Torstai : Kehityskeskusteluja

Perjantai: Kehityskeskustelu, konttorilla häärimistä.

 

HYVÄÄ VIIKKOA KAIKILLE!

 

Kommentit

Pirtsakkaa tekstiä kunnanjohtajalta. Kyllä näkee, että on tullut muutakin kuin tahkoa kierrettyä ! Kiinni vain oikeisiin asioihin unohtamatta, että kunta on kuntalaisia varten.... eikä päinvastoin.....
Kunnan tehtävä on tietysti pitää huolta kuntalaisista,myös vanhuksista, lapsista ja muista "vähäosaisista" . Jos tiukkaan talouteen vedoten ko ryhmät ovat ne ensimmäiset joista karsitaan voi kysyä itsenäisyyden mielekkyyttä........ Eipä silti, naapurissa toimitaan samoin.....
Vai on maailma muuttunut niin paljon, että vuokra-asuntoja ei tarvita? Missähän välissä, se on sen tehnyt, en ole huomannut. Minusta vuokra-asuntojen tarve on lisääntynyt ja sen ovat huomanneet myös liikemiehet. Kuntalaisten asumisen/asumisentason turvaamiseksi on asunnot aikanaan rakennettu ja tämä tarve on aivan varmasti myös tänä päivän ja huomenna. Se, että taloja Pyhtäällä on hoidettu huonosti ei ole kuntalaisten vika ,eikä myynnin peruste. Tässä asiassa kunnanjohtaja/päättäjät saavat katsoa peiliin. Vastaus näkyy sieltä. Asiasta enemmän www.sitoutumattomat-pyhtaa.fi