• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KUKA VALVOISI ETUJAMME?

Kävin viime sunnuntaina Kotkassa järjestetyillä suurmarkkinoilla. Eduskuntavaalien läheisyys ei jäänyt epäselväksi. Poliittiset puolueet olivat näkyvästi esillä ja ehdokkaat jakoivat tietoa ja tavaraa kotiin viemisiksi.

Meillä on ensimmäistä kertaa käytössämme uusi Kaakkois-Suomen vaalipiiri, joka ulottuu Pyhtäältä Pieksämäelle. On kovin jännittävää nähdä, miten uuden vaalipiirin kansanedustajat tulevat eri puolilta aluetta. Meidän etelä-kymenlaaksolaisten kannalta lisäjännitystä tuo se, saammeko montakin edustajaa ajamaan kulmakuntamme etuja eduskunnassa ja hallituksessa.

Viime vuosien onnistuneesta edunvalvonnasta on esimerkkinä E18-moottoritie ja vaikkapa Puolustushallinnon rakennuslaitoksen keskusyksikön sijoittuminen Haminaan. Molemmat ovat ajalta, jolloin hallituksessa on ollut vahva ministeri seudultamme.

Meillä on seudullamme valtavia haasteita työpaikkojen häviämisen seurauksena. Nyt jos koskaan tarvitsemme eduskuntaan ja hallitukseen meidän tilannettamme ymmärtäviä ihmisiä. Tässä ei tarvitse olla vieraskoreita vaan ajaa rohkeasti omaa etua äänestämällä oman seudun ehdokkaita. Vaalithan ovat huhtikuussa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen tapaaminen Kymen Veden kanssa. Illalla Versson alueen osayleiskaavaan liittyvä yleisötilaisuus.

Tiistai: Aamulla terveystarkastus (kunnan johtoryhmä on tänä vuonna vuorossa) . Sen jälkeen tapaaminen Siltakylän kauppakeskittymän kehittäjän kanssa. Puolilta päivin vierailu päiväkodissa. Iltapäivällä vielä Hyvinvoiva nuori-ryhmän kokous.

Keskiviikko: Helsingissä, jossa tapaamisia kunnan kehittämishankkeisiin liittyen.

Torstai: Aamulla haastattelu lehtijuttuun. Iltapäivällä Kaakkois-Suomen TE-keskuksen tilaisuus Kotkassa.

Perjantai: Asioiden valmistelua toimistolla. Iltapäivällä Keihässalmen kehittämiseen liittyvä tapaaminen.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli