• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KOMIA JUTTU

Osallistuin viime viikolla Seinäjoella (ransk. Seinejoki) Suomen Yrittäjien järjestämään Kunnallisjohdon seminaariin yli 700 muun osallistujan kanssa. Seinäjoki oli oivallinen paikka järjestää yrittäjyyttä kunnissa käsittelevä tapahtuma. Isäntäkaupungin kaupunginjohtajan avaussanoissa ei jäänyt epäselväksi, mikä on Seinäjoen seudun tärkein juttu. Se on yrittäjyys.

Seinäjoki on kasvanut ja kehittynyt positiivisesti. Se ei kilpaile monimuotoisella luonnolla tai yliopistolla. Menestys pohjautuu vahvaan yrittäjyyteen, jota kaupunki ja seudun muut kunnat tukevat. Siellä uskotaan, että yrittäjyyden kautta syntyy kasvavia yrityksiä, jotka synnyttävät työpaikkoja. Tarvitaan työntekijöitä jotka maksavat veroja, joilla kustannetaan julkisia palveluja. Positiivinen kierre on käynnissä. Seinäjoen kaupunkistrategiassa yrittäjyyden merkitys on tunnistettu kirjaamalla heti ensimmäiseen otsikkoon ”Yrittäjyys - ainoa tie kestävään kuntatalouteen”.

Seinäjoen seutu haluaa kertoa itsestään yrittäjyyden tyyssijana rinta rottingilla. He ovat brändänneet itsensä KOMIA’ksi. Sieltä löytyy KOMIA VESI, KOMIA LIIKENNE ja niin edelleen, ollaan Suomen parhaita. Pohjalaisittain ei nöyristellä vaan uskotaan itseensä, ja kerrotaan se myös muille.

Olemme omalla seudullamme tehneet viime vuosina paljon töitä, jotta yrittämisen ilmapiiri saataisiin kohenemaan myös täällä. Kymenlaakso on ollut suuryritysten valtakuntaa, yrittäjyydelle ei ole ollut samanlaista tilausta. Nyt savupiippujen kaatuessa meidän elinehto on yrittäjyys.

Yrittäjäilmapiirin kohentaminen on meistä kaikista kiinni, niin kuntien työntekijöistä, asukkaista kuin itse yrittäjistäkin. Ruvetaan uskomaan itseemme ja suhtautumaan positiivisesti niihin, jotka rohkaistuvat yrittäjyyteen. Pyhtää on jo hyvällä tiellä kohti Suomen yrittäjäystävällisimmän kunnan tavoitetta.

 


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä kiinteistönhuollon ulkoistusselvityksen välipalaveri. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai:  Aamulla konttorilla valtuustoseminaarin valmistelua. Aamupäivällä VT7-tien rahoittajatapaaminen. Iltapäivällä ensin Versson ja Keihässalmen suunnittelukokous ja sen jälkeen Versson operaattorihaun tilannekatsaus.

Keskiviikko: Tilanne- ja kriisijohtamisen teoriapäivä.

Torstai-Perjantai: Valtuustoseminaari.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli