• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KESÄPYHTÄÄ

Mitä Pyhtäällä voisi tehdä kesällä? Aika paljon. Aloittaa voisi vaikkapa avaamalla Pyhtään liikunta- ja ulkoilukartan kunnan kotisivulta (pyhtaa.fi/Palvelut/Liikunta, ulkoilu ja vapaa-aika/Liikunta- ja ulkoilukartat). Sieltä löytyy mainioita retkikohteita. Oletko käynyt Antinniemen uimarannalla? Sinne pääsee Haaviston kylän kautta. Poikkea paluumatkalla Haaviston hautausmaalla; pienuudessaankin vaikuttava.

Entä milloin olet vieraillut Valkmusan suoalueella? Etelä-Suomen suurin yhtenäinen suoalue, johon parhaillaan ollaan uusimassa pitkospuita. Piilossa oleva helmi!

Stockforsin kesänäyttelyssä käydessä kannattaa kysellä, olisiko jokilauttaristeilyä tarjolla. Kun Kymijoen Pyhtään haaraa nousee Stockforsilta ylävirtaan on tunne, kuin olisi Amazonilla; totaalisesti irti arjesta.

Pyhtään keskiaikaisessa kirkossa olet varmaan jo käynyt, olethan?

Strukan sulku on kiinnostava kohde myös maalla kulkeville. Veneilijöille se on niin ainutlaatuinen kohde, ettei toista Suomesta löydy.

Keihässalmen kalasatamasta saanee jo tänä kesänä ostaa tuoretta kalaa. Alue on muutenkin kiinnostava ja kaunis.

Keihässalmesta on mukava jatkaa Munapirtin Mäntyniemeen, josta avautuu uskomattoman kauniit näkymät merelle.

Kaunissaari on ollut Pyhtään ykköskohde kesällä. Ihastuttava kalastajakylämiljöö valloittaa jokaisen siellä käyvän. Samalla voi nauttia tuoreesta savukalasta tai käydä ravintolassa syömässä.

Veneilijöille Pyhtään saaristo on monipuolinen. Mustaviirissä kannattaa käydä ihmettelemässä ulkomeren tunnelmaa ja jatulintarhaa. Ristisaaressa voi ihmetellä sodanaikaisia rakennelmia ja uskomattoman monimuotoista kasvillisuutta. Kuussaareen pääsee pienemmälläkin veneellä ottamaan aurinkoa ja paistamaan makkarat.

Huutjärven rannasta on muodostunut kuntamme kesäkeidas aivan keskellä taajamaa. Siellä voi nauttia jätskit uimisen lomassa sadunomaisessa rantakahvilassa.

Jos olet ratsastuksen harrastaja, sinulle löytyy useita talleja, joissa pääset harrastustasi toteuttamaan.

Tämä kesän uutuus on Sirius Sport Resort (avautuu 1. heinäkuuta). Siellä pääset lainelautailemaan ulkoilman keleistä riippumatta tai lentämään tuulen voimalla. Tällaista ei muualta Suomesta löydy!

Kunnastamme löytyy myös urheilukenttiä, frisbeegolfia, tenniskenttiä, Pyroll-areenan liikuntakeskus sekä kuntosaleja. Lisäksi luonto tarjoaa upeita liikuntapaikkoja.

Tanssi on hyvä liikuntaharrastus, sanotaan. Sitäkin voi Pyhtäällä harjoittaa mainiosti kesätansseissa.

Ei viihtyminen Pyhtään kesässä ainakaan ole mahdollisuuksista kiinni. Käytä hyväksesi!

 

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmän viikkokokous. Puolilta päivin seudun kunnanjohtajien tapaaminen, jossa valmistellaan seudun elinkeinopoliittisia tavoitteita.

Tiistai: Toimistopäivä, asioiden valmistelua ennen kesälomaa.

Keskiviikko: Kunnan johtoryhmän tyhy-päivä, tutustuminen Pyhtään matkailukohteisiin.

Torstai:  Aamupäivä Kouvolassa ELY-keskuksessa kaavoitusasioissa. Iltapäivällä kunnan kotisivujen uusimiseen liittyvä kokous.

Perjantai: Viimeinen työpäivä toimistolla ennen kesälomaa, ’pöydän putsausta’.

 

Kunnanjohtajan viikkopäiväkirja jää nyt kesätauolle. Seuraava viikkopäiväkirja ilmestyy 5.8.2013.

 

Oikein hyvää ja lämmintä kesää kaikille!

Olli

Kommentit

Tuli juhannusaattona hyvä mieli, kun eräs mökkiläinen Pulliksessa kehui käyneensä lastenlastensa kanssa Huutjärven uudella, hienolla urheilukentällä palloa potkimassa. Olivat tutustuneet myös koulun pihaan ja Hutikan rantaan. Kovasti oli herra iloinen, kun kymmenvuotiaita liikuntaa harrastavia kaksospoikia ei ajettu pois urheilukentältä, kuten kuulemma naapurissa oli käynyt... P.S. Tuota Antinniemeä "kehutaan" Facebookin Kotipaikka Pyhtää eikä harmita yhtään-ryhmässä
Tänä kesänä voisikin viettää osan lomasta tutustuen omaan kuntaan. Hyvää lomaa Olli!