• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kenen ehdoilla kunnan palveluita kehitetään?

Viime viikolla uutisoitiin Pyhtään omatoimikirjastoon pääsyn rajoittamisesta nuorten osalta. Taustalla on viime vuoden lopulla avattu uusi palvelu, jossa kirjaston käyttäjät voivat varsinaisen aukioloajan ulkopuolella aamuisin ja iltaisin käyttää omatoimisesti kirjaston palveluja. Sisään kirjastoon tällöin pääsee kirjastokortilla.

No, pieni joukko nuoria innostui iltakirjastosta ajanviettopaikkana. Tila tarjosi esimerkiksi kuurupiilolle mainiot puitteet. Tietäähän sen, kun nuoret piilosille ryhtyvät - ei se ihan hiljaista nyhjäämistä ole. Näin sen pitää olla, mutta kirjasto on näille harrastuksille väärä ympäristö, sillä ne jotka oikeasti haluavat kirjoja lainata tai lehtiä lukea, kokevat tilanteen häiritsevänä. Varsin ymmärrettävää.

Niinpä omatoimikirjaston ilta-ajat suljettiin, kunnes uusi maaliskuussa käyttöönotettava kirjastojärjestelmä mahdollistaa ikärajojen asettamisen omatoimikirjastolle. Ensin siis kaikki kuntalaiset joutuivat kärsimään, ja ikärajojen asettamisen jälkeen edelleen nuoret joutuvat kärsimään muutamien kollegojen vauhdinpidosta.

On todella harmillista, että kourallinen nuoria määrittelee palvelujen tason kunnassa. Olisi mielestäni upeata, että kaikki kuntalaiset osallistuisivat oman kuntansa palveluihin ja niiden kehittämiseen. Ylivoimainen enemmistö pyhtääläisistä nuorista on hienoja ja vastuullisia ihmisiä, jotka harmillisesti tulevat leimatuksi muutaman vauhtiveikon takia. Mitenhän saisimme kaikki mukaan tekemään kunnastamme entistäkin mukavamman paikan asua ja elää?

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa sekä asioiden valmistelua.

Tiistai: Iltapäivällä Cursorin hallitus ja strategiatyöpaja.

Keskiviikko: Aamupäivällä seutuvaliokunta. Iltapäivällä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden Pyhtään valmisteluryhmän kokous.

Torstai: Aamulla kaavoituksen kuukausikokous.

Perjantai: Talvilomalla.

 

Olen ensi viikon talvilomalla, joten viikkopäiväkirja ei ilmesty 14.3.2016. Seuraavan kerran olen kynän ääressä taas 21.3.2016.

 

Hyvää viikkoa kaikille!


Olli