• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kannattaa muuttaa Pyhtäälle

Kun lentokoneella laskeutuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle, ei helposti tajua olevansa ruuhkasuomessa ja vieläpä sen metropolissa. Metsää riittää. Silti olen usein ihmetellyt sitä, miksi pääkaupunkiseudulla on pulaa maasta. Kun tarjonta on niukkaa suhteessa kysyntään, hinnat nousevat. Näin on käynyt rakennusmaan kanssa. Vai mitä sanotte tästä: tyypillinen omakotitontti maksaa Vantaalla noin 140.000 €. Espoossa tontin hinta on jo 227.000 €. Jos haluat Helsingissä rakentaa omakotitalon, on sinun pulitettava pelkästä tontista 310.000 € (hinnat ovat suuntaa antavia, satunnaisotannasta laskettuja keskihintoja, etuovi.fi heinäkuu 2015, alle 2000 m2 tontit). Tonttien koot tietenkin vaihtelevat, ja pienimmillään ne ovat 400 m2. Pyhtäällä tyypillinen yli 1000 m2 omakotitontti maksaa 16.000 €.

Siis, pelkän tontin hintaero pääkaupunkiseutuun on 200.000 € luokkaa. Tällä jo lähes rakentaa tontille omakotitalon!

Kun mennään meren rantaan, ovat erot vielä huikeammat. Helsingistä palan merenrantaa oman kodin rakentamiseksi saa 1-2 miljoonalla eurolla. Saman verran lompakkoa joutuu keventämään Espoossa, jos mielii meren rannalle rakentaa. Pyhtäällä myynnissä olevista omakotitonteista meren rannalla pyydetään noin 250.000 €.

Melkoinen säästö, jos vaivautuu ehkäpä puoli tuntia pidempään työmatkaan Helsinkiin.

Pelkästään taloudellisesti ajateltuna Pyhtään etu on kiistaton. Kaupan päälle saa elämänlaatua; väljyyttä, luonnonläheisyyttä, hyviä peruspalveluita, aktiivista harrastetoimintaa. Eikä kaupunkitason palveluihinkaan ole pitkä matka.

Siis, tervetuloa Pyhtäälle asumaan, hyvät pääkaupunkiseutulaiset. Se kannattaa!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä yritystapaaminen, jonka jälkeen palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivällä henkilöstötilaisuuden varmistamista. Iltapäivällä henkilöstötilaisuus.

Keskiviikko: Cursorin hallituksen strategiapäivä. Illalla sidosryhmätilaisuus.

Torstai: Aamupäivällä asioiden valmistelua. Iltapäivällä Yrittäjän päivän seminaari Haminassa.

Perjantai: Aamulla 3D tulostuskeskuksen tilannekatsaus. Iltapäivällä konsulttitapaaminen.


Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Pyhtäällä on vanhanakin hyvä asua, sillä TK-palvelut pelaavat