• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KAAKKO KASVUUN

Pari viikkoa sitten kirjoitin siitä, mitä Pyhtäällä olemme tekemässä Kymenlaakson saamiseksi nousuun. Viime viikolla järjestettiin seudullinen työpaja, Seutufoorumi, jossa pohdittiin niitä keinoja, joilla voitaisiin luoda seudullemme 10.000 uutta työpaikkaa tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Kyseessä on kasvuohjelma, jolle on annettu nimi ”Kaakko Kasvuun”. Meidän Pyhtäällä tekemät toimet ovat osa tätä seudullista kasvuohjelmaa.

Keskeistä seudumme kasvulle on erinomainen maatieteellisen asema. Tämä tarkoittaa Venäjän ja EU:n rajan täysimääräistä hyödyntämistä elinkeinotoiminnassa. Alueena tavoitteemme on toimia siltana EU:n ja Venäjän välillä. Käytännössä tavoitteena on tehdä palvelukokonaisuuksia, jolla autamme niin Venäläisiä kuin EU:n alueella toimivia yrityksiä hyödyntämään seutua eräänlaisena koemarkkinana.

Tulemme myös keskittymään seudullamme muutamiin toimialoihin, joissa tavoitteemme on luoda kansainvälisen tason osaamista.  Näitä aloja ovat:

  • Logistiikka, pohjana HaminaKotkan satama
  • Uusiutuva energia, perustuen metsäteollisuuden osaamiseen
  • Teemamatkailu, mukaan lukien ostosmatkailu
  • Peliteollisuus ja pelillistäminen esim. opetuksessa ja hyvinvointipalveluissa
  • Kemianteollisuus

E18-moottoritie on tosi tärkeä valtasuoni, joka tekee seudustamme houkuttelevamman katsotaan asiaa sitten Helsingistä tai Pietarista käsin. Ja katsotaan asiaa sitten yritysten, asukkaiden tai matkailijoiden silmin.

Tulemme suuntaamaan kehitysyhtiömme Cursorin toimintaa  yhä konkreettisemmin seutumme markkinointiin ja myyntiin, jotta saamme uusia yrityksiä innostettua perustamaan toimintojaan tänne.

10.000 uutta työpaikkaa on haastava tavoite, mutta nyt tarvitaan rohkeita otteita seutumme uudistamiseksi. Nykyinen yli 15% työttömyys kurjistaa seutuamme ja estää palveluiden kehittämisen kuntalaisille.

Me Pyhtäällä olemme ottaneet kehittämishaasteen vastaan.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen sisäinen palaveri viestintäasioista. Iltapäivällä viranomaisneuvottelu kaavoitukseen liittyen. Illalla kunnanhallituksen kokous.

Tiistai: Toimistopäivä. Huutjärven koulun asioihin perehtymistä.

Keskiviikko: Toimistopäivä.

Torstai: Aamulla Kymenlaakson kauppakamarin logistiikkavaliokunnassa. Iltapäivällä tapaaminen maanomistajan kanssa kaavoitusasioissa.

Perjantai: Pitkäperjantai – vapaapäivä.

 

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Olli