• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

JOULUN ODOTUSTA

Olen jouluihminen. Tähän pimeään vuodenaikaan tuo lämpöistä tunnelmaa joulu ja sen odotus. Olemme Pyhtäällä koonneet joulukalenterin, jossa joululyhty kiertää joka päivä eri tapahtumassa joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon. Toivon, että mahdollisimman moni pyhtääläinen osallistuisi joulukalenterin tapahtumiin ja saisi näistä itselleen hyvää joulutunnelmaa. Kalenterin tapahtumapaikat löytyvät vaikkapa www.pyhtaa.fi -sivulta.

Toinen pimeän vuodenajan asia on valo. Erilaisia kaamosvaloja tai jouluvaloja on syttynyt monille pihoille pitkin Pyhtäätä. Ne luovat sadunomaista fiilistä ympäristöön. Myös kunta on pystyttänyt valaistun joulukuusen Huutjärven koulun pihalle sekä asentanut jouluvalot Huutjärven rantaan antamaan asukkaille hyvää mieltä.

Elämän rytmittyminen eri vuodenaikojen ja tapahtumien ympärille antaa turvaa; on kiintopisteitä, joiden välissä jaksaa arkea ahertaa. Tapahtuman odotus itsessään on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin itse tapahtuma. Siksi kannattaa ottaa kaikki irti tästä ajasta ja nauttia joulun odotuksen tunnelmasta. Minä ainakin aion.


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen tapaaminen Siltakylä kauppakeskuksen kehittäjän kanssa. Sitten 3D-tulostuskeskittymän suunnittelukokous. Iltapäivällä Pyhtään joulukalenterin ensimmäisen kohteen avaus ja kynttilän sytytys..

Tiistai:  Aamupäivällä yrittäjätapaaminen. Puolilta päivin tapaaminen henkilöstövalmentajan kanssa. Iltapäivällä sosiaali- ja terveyspalvelujen siirron ohjausryhmä. Illalla Kymenlaakson kauppakamarin syyskokous.

Keskiviikko-Torstai: Toimistopäivä; asioiden valmistelua ja yhteydenpitoa. Torstai-illalla nuorisovaltuusto.

Perjantai: Aamupäivällä Pyhtään neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Lauantai: Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet (TERVETULOA!):

10.00 Vastila-Haaviston hautausmaa, seppeleenlasku ja pienimuotoinen hartaus

11.00 Jumalanpalvelus Pyhtään kirkossa minkä jälkeen Seppeleenlasku sankarihaudoille

12.15 Heinlahden muistomerkillä kukkien lasku

12.30 Kahvitus alkaa Siltakylän seurakuntatalolla

13.00 Itsenäisyyspäivän juhla


Hyvää joulukuun alkua kaikille!

Olli