• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Jakautunut Suomi - mahdollisuus

Suomi on jakautunut kahtia. On alueet, jotka kasvavat ja on alueet, jotka kuihtuvat. Kovimpia kasvajia ovat pääkaupunkiseutu ja Tampere. Maan reuna-alueet ovat häviäjiä. Kymenlaakso sinnittelee siinä välissä, lievää väkiluvun laskua.

Selkeimmin muuttovoitot ja -tappiot näkyvät asuntomarkkinoilla. Helsingissä asuntojen hinnat ovat vain kohonneet ja pienistä kerrostaloasunnoista on pulaa. Meidän seudullamme on runsaasti tarjontaa kerrostaloasunnoista, kysyntää ei niin runsaasti. Niinpä hintataso on hyvin kohtuullinen. Tässä mahdollisuus!

Pyhtää tarjoaa omakotiasujille laadukkaan, väljän ja luonnonläheisen ympäristön, vieläpä kohtuuhintaan. Kerrostaloasujille sen sijaan kunnassamme on niukkuutta tarjolla - asuntoja ei juuri ole. Mahdollisuus onkin naapurikaupungeissa, erityisesti Kotkassa. Jos vaikka viiden nuoren porukka muuttaisi Helsingistä seudullemme ja vaihtaisi oman asuntonsa Helsingistä kotkalaiseen, asunnoista jäisi säästöä ehkäpä 500.000 euroa. Porukka voisi sijoittaa tämän alkavaan yritykseensä. Ei huono alkupääoma start-upille. Näitä nuoria me tänne seudullemme tarvitsemme. Jossakin vaiheessa väljä asuminen saattaa kiinnostaa.

Tulemme Pyhtäällekin kerrostaloasumista tarvitsemaan, mutta kohderyhmänä eivät ole nuoret vaan varttuneet. He kaipaavat vaivattomuutta omakotiasumisen jälkeen. Motellin alue Huutjärven rannalla on mitä mainioin kerrostalojen paikka. Tässä meille uusi mahdollisuus.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla yritystapaaminen. Puolilta päivin Versson kehittämispalaveri. Iltapäivällä tuulivoimainfo valtuutetuille.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen kuukausikokous. Puolilta päivin seutuvaliokunta.

Keskiviikko: Cursorin & seudun strategiaa valmisteleva työpaja.

Torstai: Aamulla Kymenlaakson kuntajohtajien kokous. Iltapäivällä seudun hankintapäivä.

Perjantai: Aamupäivällä Pyhtään neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän vastaanotto.


Hyvää itsenäisyyspäivän viikkoa kaikille!

Olli