• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Euron kriisi ja iltaelämä Huutjärvellä

Tällaisten kunnallisten blogien suurin virhe lienee se, että kirjoittajat haluavat syleillä koko maailmaa, kirjoittaa globalisaatiosta, kuntarakenteesta ja valtiontalouden alijäämästä. Mutta lukijoiden mielenkiinnon kohteet ovat hyvin usein paljon konkreettisempia. Mikä on kunnan päivähoitotilanne? Kunnostetaanko urheilukentän pituushyppypaikka? Mitä lehtiä kirjastoon tilataan?

Kummassakin näkökulmassa on puolensa. Jos maailman talous horjuu, on sillä vaikutusta pitkällä aikavälillä myös siihen, onko kunnalla varaa rakentaa jääkiekkokaukalo tai tilata Tekniikan Maailma kirjastoon. Lantin kumpaakin puoliskoa kannattaa seurata, molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Istahdin kirjoittamaan tätä päiväkirjamerkintää heti Huutjärven koulualueen palaverin jälkeen. Alkusyksystä meillä oli ensimmäinen kokous, jossa päätimme lisätä vartiointia ja valaistusta. Koulussa päätettiin järjestää laillisuuskasvatusta ja vanhempainillan teemaksi rehtori valitsi tämän ongelmavyyhdin.

Vaikka olimme panneet täytäntöön, mitä olimme sopineet, eivät ongelmat ole kadonneet. Se ei ole mikään yllätys. Myös pienessä Pyhtään kunnassa liikkuvat huumeet ja osa nuorisoa purkaa turhautumistaan ilkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen.

Päätimme jatkaa yrittämistä. Liikunta- ja nuorisosihteerin johdolla kokoontuu työryhmä, joka miettii tammikuun loppuun mennessä nuorisotilan aktiivisempaa käyttöä, mahdollisten salivuorojen hankkimista, kesätyöpaikkoja jne. Helmikuun alkupuolella kokoonnumme uudelleen.

En ole naiivi, enkä kuvittele ongelmien ratkeavan helposti. Yritettävä silti on. Mutta jos joku luulee, että yhteiskunta voi ruveta nuorelle ihmiselle isäksi ja äidiksi, niin eihän se onnistu. Koko läntisen Euroopan pitää herätä huomaamaan, että ajattelu, joka rakentaa kaiken yhteiskunnan kontolle, tulee ajamaan seinään. Vaikka euron asemaan liittyvät huolet kyettäisiinkin voittamaan, pitää varautua siihen, että kannamme nykyistä enemmän vastuuta itsestämme ja lapsistamme.

Kunnanjohtajana sitä saa nykyisin usein sellaista palautetta, että on pakko ihmetellä, luulevatko ihmiset rahan kasvavan puussa. Euroopassa on tultu äärirajoille velaksi elämisen kulttuurissa. Sama asia pitää muistaa pienessä kunnassamme.


Tällä viikolla

Maanantaina heti aamulla palaveri työterveyden kanssa. Mielenkiintoisia asioita, sairauspoissaolot yksi mielenkiinnon kohde. Sitten kiinteistökauppaa, Huutjärven koulualueen palaveri ja illalla vuoden viimeinen kunnanhallitus.

Tiistaina tuulivoimaa, Cursorin hallitus ja esimiespalaveri.

Keskiviikkona Munapirttiä ja eräiden valtuutettujen tapaaminen.

Torstaina aamupäivä konttorilla ja ip Seutuvaltuusto

Perjantaina aamulla yrityskäynti Kennel-Rehussa ja ip yritysneuvottelu.


Hyvää viikkoa kaikkille!   

Kommentit

Kiva seurata kunnan toimintaa kotisivujen välityksellä kuin myöskin kunnanjohtajan näkemyksiä blokikirjoitusten kautta. Minulle on tullut entistä tärkeämmäksi seurata elämän menoa ja ympäristöni kehitystä netin ja muiden tiedoitusvälineiden välityksellä, kun en liikuntarajoitteisena enää pysty aktiiviseen osallis- tumiseen. Toivotan hyvää menestystä edelleen sekä HYVÄÄ JOULUA ja UUTTA VUOTTA.
Munapirttiläisenä minua kiinnostaisi kuulla, mitä tuo keskiviikon ohjelmassa ollut " Munapirttiä" vaikkapa vain ihan laajasti ottaen piti sisällään. Lieneekö mahdollista ?