• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

ELÄVIÄ KUVIA

Tämän viikon perjantaina saa ensi-iltansa paljon puhuttu Aku Louhimiehen versio Tuntematon sotilas-elokuvasta. Paitsi että elokuva itsessään on suomalaisen elokuvahistorian yksi kaikkien aikojen mittavimmista elokuvahankkeista, on se kymenlaaksolaisittain merkittävä. Elokuvaa on kuvattu niin Kotka-Haminan seudulla kuin Kouvolassakin.

Miksi elokuvien filmaaminen täällä on meille tärkeää?

Elokuvat ja tv-sarjat voivat lisätä seudun tunnettuutta. Tuntematon Sotilas ei ehkä palvele tätä tavoitetta, mutta monista tuotannoista tunnistaa ympäristön, jossa ne on kuvattu. Tämä saattaa jopa synnyttää elokuvaturismia, kuten on käynyt Wallanderin kuvauspaikoilla Ruotsin Ystadissa tai Sorjosen Lappeenrannassa.

Vaikka tunnettuus ei suoraan kasvaisi, on elokuvatuotannolla suoraan positiivinen vaikutus talouteen kuvausalueella. Kuvauspaikoille tarvitaan esimerkiksi ruokaa, kuljetuksia, hotellimajoitusta, valaistusta, sähköä, rakennustarvikkeita, lavasterakentamista, puvustusta, maskeerausta. Iso tuotanto ostaa palveluja useilla sadoilla tuhansilla euroilla. Tuotanto myös pakottaa kehittämään osaamista seudulla.

Aluetalouden vaikutusten vuoksi elokuvatuotannot ovat haluttuja. Me Kotkan-Haminan seudulla perustimme muutama vuosi sitten Kaakon elokuvakomission houkuttelemaan tuotantoja tänne. Kiitos elokuvakomissiomme olemme saaneet merkittäviä tuotantoja, joista Tuntematon Sotilas on suuren luokan juttu. Myös elokuvat Leijonasydän ja Nuotin vierestä ovat seudullamme filmattuja, samoin kuin TV-sarja Virittäjät ja uusi kotimainen sarja Aallonmurtaja. Tuoreimpana on Suomen hauskin mies-elokuvan kuvaukset tänä syksynä.

Kun katsotte näitä seudullamme kuvattuja tuotantoja, voitte paitsi nauttia elokuvaelämyksistä myös olla hyvillä mielin siitä, että seudullemme on virrannut näiden myötä työtä ja elinvoimaa.

                                   

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin sote-asiaa Kotkassa. Iltapäivällä yritystapaaminen. Illalla vierailemassa Pyhtään Yrittäjät ry:n hallituksessa.

Tiistai: Asioiden valmistelua toimistolla.

Keskiviikko: Aamupäivällä koulutuskuntayhtymä Ekamin rehtorin tapaaminen. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Torstai: Aamupäivällä sote-järjestelyihin liittyvä tapaaminen. Puolilta päivin kunnan johtoryhmän palaveri. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

Perjantai: Asioiden valmistelua konttorilla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti