• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS

Otsikko vie ajatukset olympia-aatteeseen. Suomennettuna se on nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. Motto voisi mielestäni päteä moneen muuhun asiaan kuin pelkästään olympialaisiin.

Suomi kilpailee maailmalla elämästään vientiyritystensä kautta. Jotta pärjäämme kilpailussa, meidän on yksinkertaisesti oltava parempia. Asiakkaat ostavat aina sitä, mitä pitävät heille parhaana. Toiseksi parasta ei osteta. Meidän on siis huolehdittava, että kilpailukykymme on kunnossa, parasta tarjolla.

Kunnat kilpailevat Suomessa yrityksistä ja asukkaista. Yritykset tuovat työpaikkoja ja työpaikat asukkaita. Kilpailu pitää vireänä. On tarjottava priimaa. Kun tarjotaan yrityksille paikkaa sijoittua, tuo ’priima’ tarkoittaa yhä useammin nopeutta. Kykyä reagoida yritysten tarpeisiin.

IKEA ei jaksanut odotella Haminan kaavapäätöksiä valituskoneistosta. Kun tilanne on päällä, on toimittava rivakasti. Sirius Sport Resort päätti aikanaan tulla Pyhtäälle, koska kunta pystyi nopeasti vastaamaan yrityksen tarpeisiin. Kaavamuutos vietiin läpi ennätysvauhtia. Kunnan lisäksi ELY-keskus ansaitsee kiitoksen nopeasta toiminnasta.

Näin on kyettävä toimimaan jatkossakin. On osattava ottaa tilanteesta vaarin. Jos vanhat suunnitelmat ovat jääneet vanhoiksi, on kyettävä uusiutumaan. Parasta-ennen-päivämäärä tulee nykyisin suunnitelmissa vastaan yhä nopeammin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä, sitten yrittäjätapaaminen E18-risteysalueen palveluihin liittyen. Tämän jälkeen ensi vuoden ison tapahtuman suunnittelukokous. Iltapäivällä YT-neuvotteluita ja illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivä tutustuminen maatilatoritoimintaan, iltapäivällä Cursor Oy:n hallitus.

Keskiviikko: Kauppakamarin Suunta 2012-semiaari Haminassa. Iltapäivällä yhteistyötoimikunta.

Torstai: Aamupäivä konttorilla. Iltapäivällä hallitustyöskentelykurssi.

Perjantai: Helsingissä.

Lauantai: Illalla Pyhtään ja Kotkan Yrittäjien tilaisuus, jossa yrittäjäpalkintojen jako.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli