• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Avoin kunta

Kunnanjohtajan viikkopäiväkirjan yksi tarkoitus on lisätä avoimuutta kunnan toimista. Ne, jotka palstaa lukevat ovat saattaneet huomata, että viikkomenoistani ei saa aivan tarkasti selvää mikä palaveri oli kyseessä, ketä tavattiin jne.

Edellä mainittu ei johdu salailun halusta, vaan yksinkertaisesti siitä, että kunnan toimissa on paljon asioita, jotka eivät ole toisen osapuolen vuoksi julkisia. Toivon, että jokainen ymmärtää, että meillä on lainsäädännössä sellainen asia kuin liikesalaisuus.

On ymmärrettävää, että yrittäjät eivät halua saattaa suunnittelemiaan toimia kilpailijoidensa tietoon. Kun näin on, ei myöskään kunnanjohtaja voi päiväkirjassaan kertoa, että huomenna tapaan Yrjö Yrittäjän, joka aikoo ostaa Kirkonkylästä yritystontin ja laittaa sinne kasvisnakkikioskin. Ei, niin ei kuntahemmo voi tehdä, vaan yrittäjä on se, joka ilmoittaa aikeistaan silloin kun katsoo sen ajankohtaiseksi. Tietysti, jos homma etenee sille asteelle, että tonttikauppa syntyy, asia tulee julkiseksi ja kuntalaisilla on aikaa reagoida, jos näkevät Ykän kioskissa ongelmia.

Olen saanut eräältä palautteen antajalta moitteita siitä, että en ole ollut paikalla Munapirttiä koskevissa Cursorin tilaisuuksissa. Molemmilla kerroilla on ollut toinen kunnan meno. Olen myös halunnut antaa projektin vetäjälle primusmotorin roolin.

Ja Munapirttiä koskee myös se, mitä yllä on lausuttu. Kunta on käynyt neuvotteluita, mutta ne ovat vielä niin varhaisessa vaiheessa, että tiedotettavaa ei ole. Eikä kunnalla ole oikeutta ilmaista kenen kanssa se neuvottelee. Mitä mystistä tällaiseen ei kuitenkaan liity. Jos homma etenee, tulemme olemaan hyvin avoimia. Toivon, että kaikki näkevät Munapirtin Pyhtään suurena mahdollisuutena.

 

Tällä viikolla

 

Maanantai: Johtoryhmä, sähköposteilua, ja iltap kaksi palkkaneuvottelua.

Tiistai: Aamulla tapaan tahon, joka taitaa tarjota kunnalle maata ostettavaksi, ip kunnanjohtajat koolla, asiana kuntauudistus.

Keskiviikko: Aamupäivällä pyhtääläisen yrittäjän tapaaminen, ip esimiespalaveri.

Torstai: Seutuvaltuusto Haminassa, ip Siltakylän yritystonttiasiaa.

Perjantai: Munapirtin ohjausryhmä ja konttorihommia.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Kommentit

Kirjoitit asiaa. Ja kiitos siitä, että avoimuus on alkanut tässä kunnassa. Se säteilee ja lisääntyy. Toivottavasti myös kaikkien kuntalaisten, yrittäjien ja kunnan keskinäinen luottamus ja arvostus toisiaan kohtaan lisääntyisi, muutos parempaan on jo alkanut. Pyhtää on hyvä paikka elää ja yrittää!
Avoimuudesta kiitos. Mutta silti tekee mieli kysyä, että mikä se Munapirtin ohjausryhmä oikein on ? Kenen toimesta se on perustettu ja ketä siihen kuuluu ? Ja mikä on ohjausryhmän toiminnan tavoite ? Munapirtti on siis Pyhtään kunnan suuri mahdollisuus. Katsokaapa karttaa, johon on merkitty kaikki asuinrakennukset ja vapaa-ajan rakennukset ja muut elämisen merkit täällä saaressa. Täällä asuu ja vapaa-aikaansa viettää suuri määrä munapirttiläisiä Värssö se "suuri" mahdollisuus on. Mitä sitä kiertelemään ja kaartelemaan.