• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Rakentamisen energiatehokkuus

Rakentamisen energiatehokkuus

Kymenlaaksossa käynnistetty rakentamisen ja asumisen energianeuvontahanke, joka on osa valtakunnallistaKuluttajien energianeuvonta kokonaisuutta. Rahoitus kattaa vuoden 2012, mutta toimintaa on tarkoitus jatkaa myös tulevina vuosina. TEM:n rahoitussuunnitelma alueellisen neuvonnan järjestämiseksi on tehty vuoteen 2016 saakka.

Kymenlaakson energianeuvojana toimii  Heikki Rantula. Hänen sijoituspaikkansa on Kouvolan kaupungin rakennusvalvontayksikkö. Energianeuvojan yhteystiedot sekä ajankohtaiset energianeuvonnan vinkit löytyvät osoitteesta www.ekokymenlaakso.fi/energianeuvonta

Hankkeen tavoitteena on lisätä rakentamisen, korjausrakentamisen ja asumisen tehokasta, luotettavaa ja puolueetonta energianeuvontaa alueella yhdistämällä maakunnan energiayhtiöiden ja kuntien rakennusvalvonnan resurssit ja asiantuntemus, lisäämällä yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa sekä hyödyntämällä tehokkaasti kansallista energianeuvontaverkostoa.

Energiatehokkuus on helppo, halpa ja ympäristöystävällinen tapa säästää energiaa ja luontoa sekä samalla vähentää ilmastomuutoksesta aiheutuvia kasvihuonekaasuja. Yksittäisen kuluttajan osalta energiatehokkaiden ratkaisujen, laitteiden ja käyttötottumusten lisääminen osaksi jokapäiväistä toimintaa tekee hyvää sekä kukkarolle että ilmastolle. Energiakulutusta on mahdollista vähentää reilusti jo kodin rakennus-tai remonttivaiheessa sekä arkipäiväisillä valinnoilla ja järkevällä kulutuksella.

http://www.ekokymenlaakso.fi/

http://www.motiva.fi/kuluttajaneuvonta