Kirjasto

 

Kirjasto

Aukioloajat

Kirjasto palvelee omatoimisesti joka päivä kello 7.00 - 20.00. Omatoimiaikana pääset sisään kirjautumalla ulko-ovella kirjastokortillasi ja siihen liitetyllä
nelinumeroisella tunnusluvulla (PIN-koodi). Ohjeet omatoimiseen asiointiin löydät tästä.

Henkilökunta palvelee seuraavasti:

Maanantai 12 - 19
Tiistai 12 - 19
Keskiviikko 10 - 16
Torstai 12 - 19
Perjantai 10 - 16
Arkipyhien aattoina 10 - 14

 

Satuviikko kirjastossa 14.-18.10.

Maanantaina 14.10. Nukketeatteriesitys Satuaarteet klo 17.30
Esityksen kesto on noin 25 minuuttia, ja se on suunnattu 2-10-vuotiaille. Tilaisuudessa esitetään kolme satuklassikkoa: Kolme pukkia, Hiiri kissalle räätälinä ja Karhun kalamatka

Torstaina 17.10. Koiramainen satuhetki klo 18.00
Luetaan koirasatuja. Mukana jackrusselinterrieri Bruno.

Perjantaina 18.10. Satumummon lukuhetki klo 10.00

Perjantaina 18.10. Satusuunnistus koko päivän (klo 10.00 - 16.00)
 

 

 

Kansallispuistot tutuiksi – kirjanjulkistus ja tarinoita Suomen luonnosta 28.10. klo 18.00 kirjaston monitoimitilassa

Tervetuloa kuuntelemaan kirjailija Pepe Forsbergin luonto- ja retkeilytarinoita. Tilaisuudessa nähdään hienoja luontokuvia ja Pepen kuvaamia lyhytelokuvia Suomen kansallispuistoista. Pepe kertoo uusimman kirjansa tekovaiheista ja huikeista löydöksistä, joita hän on tehnyt kansallisarkiston uumenista.

Tilaisuudessa julkistetaan Kansallispuistot tutuiksi -retkeilykirjasarjasta uusin osa, Itä-Suomi.

Kansallispuistot tutuiksi -kirjasarjan teoksia voi ostaa tekijältä signeerattuna.

Lisätietoja:

Facebook/ Kansallispuistot tutuiksi ja Instagram/ Pepen luonto

Pepe Forsberg on suomalainen tietokirjailija ja suositun Kansallispuistot tutuiksi Facebook -ryhmän perustaja. Pepen retkiä seuraa verkossa jo 90 000 retkeilystä innostunutta ulkoilmaihmistä.

 

 

Kirjastokino - katsele elokuvia verkossa kirjastokortillasi

Kyyti-kirjastot ovat hankkineet asiakkaiden käyttöön Kirjastokino-videopalvelun. Kirjastokino sisältää runsaasti elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Kirjastokinosta löytyy elokuvia niin romantiikan kuin kauhunkin ystäville, kotimaisia elokuvia ja lasten elokuvia unohtamatta.

Aloitusvaiheessa Kirjastokinosta löytyy yli 500 elokuvaa ja käyttökokeilun aikana sisältöä laajennetaan ja päivitetään. Uutta katseltavaa on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. Aivan uusimpia elokuvia ei palvelussa ole.

Kirjautuminen tapahtuu Kyyti-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Elokuvia voi katsoa rajattomasti. Palvelu toimii kaikilla yleisimmillä laitteilla ja alustoilla (tietokoneet, tabletit ja matkapuhelimet). Järjestelmässä on ikärajakontrolli.

Kirjastokino on käytettävissä osoitteessa www.kirjastokino.fi

Palvelu on hankittu testikäyttöön 31.3.2020 asti.

 

 

 

Digineuvontaa kirjastolla

Kansalaisopisto järjestää maksutonta digineuvontaa kirjastolla. Tilaisuuksissa neuvotaan kannettavan tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin käytössä. Neuvontaa tarjotaan sekä suomen että ruotsin kielellä.

Syksyllä järjestetään kolme tilaisuutta:

torstaina 26.9. klo 16 - 19
torstaina 24.10. klo 16 - 19
torstaina 21.11. klo 16 - 19

 

 

Kirjastomaksuja voi maksaa Kyyti-Finnassa verkkomaksuina

Verkkomaksaminen otetaan käyttöön Kyyti-kirjastojen verkkokirjastossa Kyyti-Finnassa valtakunnallisena kirjaston päivänä 19.3.2019. Kirjaston asiakkaat voivat maksaa kätevästi vaikka kotoaan mm. myöhästymismaksut.

Maksaminen on mahdollista kaikkien yleisimpien pankkien verkkopankkitunnuksilla tai luottokorteilla. Verkkomaksuista ei tule asiakkaille lisäkuluja. Samalla kertaa tulee maksaa kaikki maksut, vain osaa maksuista ei voi maksaa. Verkkomaksamisen minimisumma on 0,65 €. Verkkomaksamisessa käytetään Paytrail-maksunvälittäjää.

 

Muutos kirjaston varaustunnisteisiin

Samana päivänä muuttuu myös Kyyti-kirjastojen varaustunnistekäytäntö. Asiakkaiden varaustunnisteet muuttuvat numerosarjaksi, jonka mukaan varaukset löytyvät varaushyllystä. Varausnumero näkyy saapumisilmoituksessa, ja asiakkaan varausnumero pysyy aina samana.

Halutessaan asiakas voi luopua numerotunnisteesta ottamalla käyttöön itse valitsemansa nimimerkin. Nimimerkki voi sisältää sekä kirjaimia että numeroita. Oikean etu- ja sukunimen käyttöä varaustunnisteena ei suositella. Varaustunnisteen voi vaihtaa Kyyti-Finna -verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Mikäli asiakas on jo vaihtanut varaustunnisteen sellaiseksi, jossa ei ole sukunimeä tai kirjastokortinnumeroa, varaustunniste ei muutu.

Muutoksen takana tiukentunut tietosuoja

Numeron tai nimimerkin käyttö turvaa asiakkaan yksityisyyttä. Varaushylly on kaikille avoin, joten varauksissa ei voi olla näkyvissä asiakkaiden nimiä. Anonyymi varaustunniste parantaa tietosuojaa myös omatoimikirjastoissa.

Muutos perustuu EU:n tietosuoja-asetukseen, jota on sovellettu 25.5.2018 alkaen kaikissa EU-maissa. Se suojaa henkilötietoja ja antaa lisää sekä keinoja että velvoitteita hallita henkilötietojen käsittelyä.

 

 

Yhteystiedot

Pyhtään kirjasto
Huutjärventie 30
49210 Huutjärvi

Puhelin:
040 710 4685 / lainaus, neuvonta
040 025 6121 / kotipalvelu

sähköposti: kirjasto@pyhtaa.fi

 

Linkkejä

Kyyti 
Tiedonhaku, varaukset, lainojen uusinnat

Pyhtään omatoimikirjaston käyttösäännöt

Kyyti-kirjastojen käyttösäännöt

Lehdet

Liikuntavälinelainaus

Maksut

Näyttelyt